Sport

Lov

Lov na divlje svinjeSamo u Daruvaru postoje dva zajednička županijska lovišta Dolovi i Dabrovica, nekoliko ih je u neposrednoj okolici, a ukupno u Bjelovarsko-Bilogorskoj županiji 64. Za lovišta se brinu lovačka društva od kojih 4 djeluje na daruvarskom području. Visoko trofejna grla srnjaka, te skupni i pojedinačni lovovi na divlje svinje dio su bogate ponude županijskih lovišta, a kvalitetna ponuda sitne divljači (fazan, patka, prepelica, šljuka, trčka i zec), osigurat će vam nezaboravan užitak.

Hotel Balise Daruvar nudi svoje usluge smještaja kao i mogućnost rezerviranja i nabave dozvola za lov uz organizaciju stručne pratnje.

Ribolov

Ribolov na daruvarskom jezeruSezona putovanja za ribolovce se razlikuje po segmentima, jer rekreativni sportski ribolovci u ribolov odlaze u različitim razdobljima tijekom cijele godine, dok pasionirani sportski ribolovci putuju ovisno o sezoni ribe. U slučaju ribolova u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji to se odnosi na proljeće, ljeto i jesen vezano uz ribolov na šarana i soma, a tijekom kasne jeseni i zimi na ribolov na štuku. Na 400 m od centra Daruvara nalazi se jedna od lokacija kojom gospodari Športsko ribolovno društvo Daruvar, a to je Športski ribnjak " Jezero" (trenutno poribljeno s 200 kg amura i 200 kg šarana). U svome portfelju gospodarenja vodom u okolici imaju još 10 lokaliteta, što rijeka , što ribnjaka.

Hotel Balise** nudi svoje usluge smještaja uz rezervaciju i nabavu individualne/grupne dozvole za ribolov.

Teniski tereni

Zemljani teniski terenKvalitetna ponuda nekoliko otvorenih i zatvorenih zemljanih teniskih terena - mogućnost pohađanja škole tenisa Teniskog kluba Daruvar.

2 otvorena zemljana teniska terena u lječilišnom kompleksu.

Hotel Balise** nudi svoje usluge rezerviranja termina korištenja teniskih terena prema Vašim potrebama.

Nogomet i mali nogomet

Nogometni terenNogometni teren Hrvatskog nogometnog kluba Daruvar nalazi se na rubu gradskog parka, 400 m udaljen od centra.

Malonogometni tereni nalaze se po cijelom gradu od betonske podloge do parketa.

Staze za trčanje

Staze za trcanje kroz parkAtletska staza oko nogometnog terena, hipodrom staza, tvrda podloga (beton) kroz gradski park, uređene park staze (šljunak, zemlja).

Skijanje

Skijalište i sanjkalište Petrov vrhPlaninarski dom "Petrov vrh" s   izletištem/skijalištem/sanjkalištem  i  vučnicom o kojem brine PD "Petrov vrh".

Sportske dvorane

Gradska sportska dvoranaDvorana „Sokol” - odbojkaški, košarkaški, rukometni ili malonogometni teren.

Stadion malih sportova „Sokol” – tvrda betonska podloga za rukomet ili mali nogomet.

Dvorana „Termal” - parket podloga za mali nogomet, košarku, rukomet ili odbojku.

Hotel Balise** nudi svoje usluge rezerviranja termina korištenja terena za izabrani sport prema Vašim potrebama.

Aerodrom

Aerodrom Daruvar-Aeroklub ŽdralDaruvar ima sportsko letjelište udaljeno svega 2 kilometra od centra, a sletjeti se može i na prostranu travnatu pistu 16 kilometara udaljenu od grada. U Daruvaru djeluje aeroklub „Ždral” – udruga posjeduje više motornih letjelica – organiziraju aeromiting i obrazovanje svojih članova.

Hotel Balise** nudi mogućnost organiziranja panoramskog leta, skoka padobranom ili organiziranu posjetu prema Vašim zahtjevima.

Hipodrom

Hipodrom DaruvarKasački klub «Daruvar» osnovan je 1995. godine kada se i gradi hipodrom u gradu Daruvaru. KK «Daruvar» , godišnje organizira jedan ili dva trkaća dana.

Sportski klubovi

Nogometni klub Daruvar, Odbojkaški klub Daruvar, Sportsko ribolovno društvo Toplica, Stolnoteniski klub Vukovje, Teniski klub Daruvar, Rukometni klub Daruvar, Kuglački klub Daruvar-Termal, Hrvatski karate klub Slavko Krivski, Društvo Daruvarskih strijelaca 1885., Kasački klub Daruvar, Udruga za sport i rekreaciju invalida, Biciklistički klub Ždral, Aero klub Ždral, Planinarsko društvo Petrov Vrh...