Rekreacija

Plivanje

Termalni vodeni parkTermalni vodeni park Aquae Balissae - nalazi se samo 300 metara od centra Daruvara. Smješten je na prekrasnoj poziciji koja je na trokutu između strogog centra grada, Julijevog parka i sportsko-rekreacijske zone. Termalni vodeni park jedan je od elemenata razvoja i obogaćivanja turističke ponude grada, kao i samog kontinentalnog turizma središnje Hrvatske. Redovno se održavaju škole plivanja i obuke za neplivače.

Hotel Balise Daruvar nudi svoje vikend aranžmane uz uključene ulaznice za kupanje. Tjedne akcijske ponude potražite na početnoj stranici.

Park

Ginkgo bilobaU dvorskom perivoju možete pronaći 65 različitih vrsta drveća kao npr. 250 godina staro drvo Ginko biloba iz Kine, Variegatum iz Arizone i ostale.

Prvo drveće u Julijevom parku (lječilišnom parku) posadio je Antun Janković oko Antunove kupke, a neko od tih drveća je još i danas u parku, kao npr. Platana i Paulownia, piramidalni hrast i crni orah.

Rimska park-šuma obiluje vrijednim zaštićenim biljnim vrstama, zauzima područje od 20 hektara i prirodno se spaja s autohtonim šumama na obroncima Papuka.

Znamenitost Daruvara je “bunar želja” izvor vruće vode u parku  te u rimskoj šumi “izvor ljubavi” - Julis brum – izvor hladne planinske vode. Staze parka i rimske šume idealne su za jogging.

Šetanje i planinarenje

Lječilišni parkKroz parkove i rimske park šume, uz jezero i vinograde pružaju se kilometri i kilometri težih i lakših, uređenih dnevnih staza.

Planinarsko društvo "Petrov vrh" osnovano je 1. srpnja 1951. Petrov vrh (615 m) je jedan od značajnijih vrhova planine Papuk, a nalazi se na samo devet kilometara od grada. Park prirode Papuk proglašen je 1999. i obuhvaća veći dio planine.

U Parku prirode Papuk očuvana su obilježja žive i nežive prirode koja je karakteristična za srednju Slavoniju, područje s naglašenim raznolikostima flore i faune, vrijednim hidrološkim i geološkim područjima, ekološkim, kulturno-povijesnim i turističko-rekreacijskim obilježjima. Poznata dva izletišta su "Vranjevina"  i  "Jankovac".

Vinska cesta

Podrum daruvarske vinarijeLokalna kvalitetna vina su Graševina, Rajnski rizling, Chardonnay i Sauvignon koji se mogu pronaći na plodonosnim padinama koje okružuju daruvarsku kotlinu.

Hotel Balise Daruvar, uz prethodnu najavu i rezervaciju, u mogućnosti je organizirati posjet “Vinskoj cesti” odnosno posjet lokalnim proizvođačima vina – dobra papica i kapljica.

Jahanje

JahanjeJahanje je omogućeno kod lokalnog uzgajivača konja u tri ograđena jahališta, a gosti mogu jahati samostalno ili uz stručan nadzor domaćina. Dostupno je do 10 jahaćih konja za jahače rekreativce ili sportaše, a ukoliko niste  upoznati s čarima jahanja, moguće je polaziti i školu jahanja. U razgledanje grada i bliže okolice možete krenuti i vožnjom u kočiji s konjskom zapregom – idealno za vjenčanja i posebne obljetnice.

Hotel Balise Daruvar nudi svoje usluge rezerviranja termina jahanja ili vožnje u kočiji prema Vašim potrebama.

Izletišta

Izletište-Doljansko jezero"Vranjevina" – na 291 m nadmorske visine, izvor pitke vode, paviljon za piknik, uređeni prilaz vodopadu Vranjevina.

Doljansko jezero - na izlazu iz Daruvara prema Pakracu na lijevom skretanju nalazi se puteljak koji vodi do popularnog izletišta savršenog za cjelodnevno druženje.

Petrov vrh - u sklopu planinarskog doma nalazi se vidikovac, ski-staza s vučnicom (400m) i instaliranom rasvjetom za noćno skijanje i sanjkalište.

Batinjska rijeka - izletište je smješteno uz dolinu rijeke Toplice desetak kilometara od centra grada, okruženo šumom i s izvorom pitke vode. Ovdje se nalaze natkrivene klupe i stolovi, travnato nogometno igralište kao i uređene lokacije za ražanj i roštilj.

Jankovac - 60 km udaljeno od Daruvara, ali se "mora" vidjeti ovo izletište u Parku prirode "Papuk" - ljetna rezidencija grofovske obitelji Janković na 475 m nadmorske visine, s dva jezera, prekrasnima slapovima, piknik-lokacijama i planinskim stazama

Hotel Balise Daruvar nudi svoje usluge organiziranja raznih tematskih piknika, team building programa, izleta na daruvarska izletišta te razgledanja grada Daruvara za manje ili veće grupe.

Fitnes

Fitness bučiceTrim kabinet (pneumatika, elektronika), pilates, aerobik, step-aerobik, jogging staze, masaže.

Hotel Balise Daruvar nudi svoje usluge rezerviranja termina  u trim kabinetu (teretana).

Ostalo

BoćališteBoćanje - boćarski tereni na adresi Botićeva 12 (Teniski klub Daruvar).

Vožnja biciklom - staze kroz šume, lokalne ceste.

Polivalentna igrališta za minigolf i stolni tenis.

Odbojka na pijesku - teren kod gradskog jezera.

Hotel Balise Daruvar nudi svoje usluge rezerviranja termina navedenih rekreacija prema Vašim potrebama.