Gastronomija

Gastronomija-knedle i pečena guskaU gastronomiji ovog kraja prevladava kontinentalna kuhinja no daruvarsko područje poznato je po velikom utjecaju češke manjine.

Neki od poznatih čeških specijaliteta koji se mogu ugovoriti za posluživanje u restoranu hotela Balise su: knedle s kiselim kupusom, pečena guska, pečena patka, krpice sa svježim kupusom, dizane knedle na pari, slatko slani umak, salenjaci, orehnjače, makovnjače, cmunda-bramborak od ribanog krumpira, kucmoh(bijeli žganci), okruglice sa šljivama s makom i vrhnjem, torbice s pekmezom, zec, lovački gulaš, perket (saft s vrhnjem) i ostale gastronomske delicije.

Dodatne gastronomske poslastice: slavonska plata, roštilj, kotlovina, ražanj, janjetina ili teletina s domaćim krumpirom ispod peke, fiš, šaran na rašljama, pijani šaran...